Ispiši ovu stranicu
27 Ožujak 2019

Radionica o mogućnostima lokalnog razvoja

U četvrtak 14. ožujka 2019. u sklopu projekta „Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području" u dvorani JU NP Paklenica održana je radionica namijenjena djelatnicima JU NP Paklenica i predstavnicima jedinica lokalne samouprave: „Mogućnosti lokalnog razvoja temeljenog na održivom korištenju prirodne baštine i suradnji s nacionalnim parkovima i/ili parkovima prirode“. Na radionici je sudjelovalo 12 sudionika iz Javne ustanove NP Paklenica, Općine Jasenice, Općine Starigrad, Grada Gospića i partnerske udruge CEDRA iz Splita.

Cilj radionice je bilo mapiranje iskustava, potreba, mogućnosti i izazova međusektorske suradnje u ostvarivanju ciljeva dinamičnog, održivog i ravnomjernog lokalnog razvoja temeljenog na održivom korištenju prirodne baštine u suradnji s ustanovama za zaštitu prirodne baštine. Razrada smjernica za međusektorsku suradnju u ostvarivanju ciljeva dinamičnog, održivog i ravnomjernog lokalnog razvoja temeljenog na održivom korištenju prirodne baštine u suradnji s ustanovama za zaštitu prirodne baštine.

Radionicu je vodio Ranko Milić, predsjednik Udruge CEDRA Split, stručnjak u području društvenih inovacija, društvenog poduzetništva i razvoja lokalnih zajednica.

Tijekom radionice sudionici su sudjelovali u mapiranju iskustava, potreba, mogućnosti i ograničenja međusektorske suradnje te mogućnostima lokalnog razvoja područja u okruženju zaštićenih područja.

Zahvaljujemo svim sudionicima i radujemo se sljedećim radionicama koje planiramo provesti kroz planirane projektne aktivnosti.

„Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području"
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Javne ustanove Nacionalni park Paklenica.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA