Ispiši ovu stranicu
04 Lipanj 2021

Izložba “Život noću na IC frekvenciji od 940 nm“ i predavanje “Vidra nepredvidiv grabežljivac“ povodom “Svjetskog dana zaštite okoliša“

Čakovečki fotograf - istraživač Josip Horvat Majzek predstavlja nam se s novim projektom izložbom/instalacijom infracrvene fotografije pod naslovom: “ŽIVOT NOĆU NA IC FREKVENCIJI OD 940 nm“ te stručnim predavanjem pod naslovom: “VIDRA NEPREDVIDIV GRABEŽLJIVAC“ povodom “Svjetskog dana zaštite okoliša“.

Riječ je o prvom takvom autorovom uratku na prostorima Republike Hrvatske, s kojim će se javnosti predstaviti ispred upravne zgrade Nacionalnog parka Paklenica, 5. lipnja 2021. godine, s početkom u 19:00 sati.

Autor nam se predstavlja sa 106 IC fotografija, ukomponiranih na panoe, na kojima je 16 vrsta sisavaca i 7 vrsta ptica. Tako ćemo prvi put imati priliku da “malo zavirimo u njihov noćni život“. Poseban naglasak stavljen je na našeg najvećeg sisavca, jelena običnog (Cervus elaphus).

Sav “materijal“ za ovu izložbu / instalaciju nastao je u Međimurskoj županiji, unutar Regionalnog parka Mura - Drava.

Sama izložba / instalacija fotografija bit će popraćena s katalogom, u kojem se nalazi osvrt dr. sc. Gordana Lukača, stručnog voditelja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica.

Svi oni koji će imati volju i želju doći, moći će to učiniti od 5. lipnja, pa do 3. srpnja 2021. godine. Ulaz je slobodan.

Autor će iste večeri na otvorenom prostoru ispred upravne zgrade u 21:00 sat, održati stručno predavanje o vidri (Lutra lutra) pod naslovom: “VIDRA NEPREDVIDIV GRABEŽLJIVAC“.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA