01 Listopad 2021

IZLOŽBA "JOŠ SAMO KORAK" U GRADSKOJ KNJIŽNICI ZADAR

Od 4. do 15. listopada 2021. u Gradskoj knjižnici Zadar možete pogledati dio izložbe fotografija „Još samo korak“ koja je posljednje tri godine bila dostupna za razgled u Posjetiteljskom centru „Podzemni grad Paklenice“.

U suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar, odabranim fotografijama na temu životinjskog svijeta Nacionalnog parka Paklenica, ujedno obilježavamo 4. listopada Svjetski dan zaštite životinja.

 

Nacionalni park Paklenica dio je planine Velebit, te kao što priroda ne poznaje granice, tako ni ova izložba nije ostala isključivo unutar granica Paklenice, već je tu i tamo malo iskoračila van.

Paklenicu i Velebit je teško ukratko opisati što i nije svrha ove izložbe. Umjesto toga je nakon razgledanja najbolje naći dobro društvo, spremiti ruksak i zaputiti se u Planinu pa je doživjeti.

 

Kroz više od 20 godina rada u Nacionalnom parku i cijeli život na Velebitu, autor je od desetak tisuća snimljenih fotografija izabrao one koje predstavljaju srž ove planine – spektakularan reljef te poseban biljni i životinjski svijet.