10 Svi 2020

Otvaranje Nacionalnog parka za posjetitelje od ponedjeljka 11. svibnja 2020.

Dragi posjetitelji,

U okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-19, Odlukom Vlade RH, Nacionalni park Paklenica će ponovno biti otvoren za posjetitelje od ponedjeljka, 11.5.2020. kada počinju s radom i svi nacionalni parkovi i parkovi prirode.

Radno vrijeme Ulaza 1 u kanjonu Velike Paklenice je od 6:00 do 20:30 sati.

Sukladno mjerama održavanja socijalne distance za sada je moguć posjet Parku isključivo za individualne posjetitelje.

Molimo da se prilikom posjeta Parku pridržavate mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda:

  • Fizička distanca. U nacionalnim parkovima i parkovima prirode preporučuje se da posjetitelji održavaju fizički razmak od 1,5 metra tijekom boravka, izuzev ako se radi o članovima iste obitelji kada nije potrebno da članovi iste obitelji održavaju razmak od 1,5 metra tijekom boravka na otvorenom. Potrebno je obratiti pažnju da se izbjegava grupiranje na jednom mjestu.
  • Što češće perite ruke i koristite sredstva za dezinfekciju ruku.
  • Izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta, jer tim putem virus može ući u tijelo.
  • Kihanje/kašljanje. Čuvajte higijenu zraka na način da kašljete ili kišete u savinuti lakat ili papirnatu maramicu te odmah potom bacite papirnatu maramicu u kantu za otpatke koja ima poklopac.
  • Maske za lice. Nošenje medicinske maske obavezno je ako imate respiratorne simptome. Prije i nakon uklanjanja maske s lica obvezno je provesti higijenu ruku (pranje ili dezinfekciju). Kako bi zaštitili sebe i druge preporučeno je korištenje maski i rukavica, pogotovo u zatvorenim prostorima te na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi (ulazna recepcija, info punkt, WC i sl.).
  • Ako imate simptome respiratorne bolesti (kašalj, kihanje, grlobolja, povišena tjelesna temperatura, kratak dah): ostanite kod kuće i javite se telefonom (ili e-porukom) izabranom liječniku.
  • Preporučujemo da osobe starije od 65 godina te osobe s kroničnim nezaraznim bolestima izbjegavaju posjećivanje i ulaženje u prenapučena javna područja ili mjesta.

Radujemo se Vašem dolasku!